Tom Groentjes

Naam: Tom Groentjes

Burgerraadslid, VVD
Burgerraadslid Actief sinds 22 jun. 2020 Bekijk pagina

Algemeen

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Lelystad, daarna ongeveer 8 jaar gewoond in Hoofddorp, toen 10 jaar in Spijkenisse, en vanaf 2003 in Leiden omdat ik daar sinds 2002 studeerde. Ik ben in maart 2019 in Leiderdorp komen wonen. En in mei 2019 ben ik ook met mijn bedrijf verhuisd naar Leiderdorp. Ik huur een appartement aan de Van de Valk Boumanweg, en een kantoor bij Area071 op de Baanderij.

Ik heb lang gestudeerd (of in ieder geval ik ben lang student geweest), en heb lang genoten van de studententijd. In 2002 ben ik begonnen met de opleiding psychologie. Maar na een paar jaar waarin ik vaker borrelde dan studeerde, kwam ik erachter dat die opleiding toch niet de opleiding voor mij was. Ik ben daarom van opleiding gewisseld naar Informatica. Die opleiding lag mij beter en daar heb ik dan ook mijn bachelor diploma behaald. Ik ben begonnen aan de master en heb die voor de de helft voltooid, maar ben in 2015 met de opleiding gestopt omdat mijn eigen bedrijf Van Stein & Groentjes op dat moment veel leuker was om aan te werken. 

Waar houd ik me mee bezig?

Ik houd mij onder andere bezig met de volgende zaken:
- Ondernemen, ik ben dagelijks bezig met mijn bedrijf. Wij maken software voor verschillende type klanten, waarbij de focus vaak ligt op automatisering van data-intensieve processen.

- Whisky, Ik ben een groot fan van whisky en vind het leuk om me daar in te verdiepen, een proeverijtje te organiseren en nieuwe /aparte whisky's te proeven.

- Mijn vriendin, ze woont nu nog aan de andere kant van de wereld, maar we zijn aan het plannen dat zij bij mij in Leiderdorp komt wonen. 

- Dwerghamster, sinds kort ben ik de trotse verzorger van een hele lieve dwerghamster. 

- Golf, nu veel te weinig (vanwege Covid), maar ik vind het leuk om af en toe een balletje te slaan. 

Daarnaast heb ik een brede interesse in techniek, ondernemerschap, politiek en de maatschappij.

Hoe kom ik verzeild in de politiek?

Dat is een best wel lang verhaal. In het kort komt het hierop neer: ik had zin en behoefte aan een uitdaging en heb me daarom aangemeld bij de VVD. Toen ben ik via Bart Hoenen in contact gekomen met fractievoorzitter Martine Breedveld, en vanaf daar ging het balletje rollen.

Het lange verhaal: Ik ben een ondernemer, ik ben altijd ondernemend geweest en ben altijd bezig geweest met het starten van initiatieven. In mijn studententijd heb ik op de studentenvereniging samen met 5 anderen een dispuut opgericht, ben ik mijn eerste bedrijf begonnen (Van Stein & Groentjes), heb ik de vereniging Lugus (mede) opgezet en ben ik mede-oprichter geweest van de studentenondernemerswedstrijd Gulliver.

Binnen al deze organisaties heb ik na oprichting verschillende bestuurs- en commissiefuncties bekleed. Daarnaast ben ik ook secretaris geweest van De Maatschappij departement Leiden, een onderdeel van de oudste ondernemersvereniging van Nederland. Deze functies heb ik altijd met veel plezier invulling gegeven en ik heb daaruit veel geleerd over politiek, ondernemerschap, organisaties en meer. 

Twee/drie jaar terug heb ik besloten om wat meer focus aan te brengen en me meer te richten op Van Stein & Groentjes. We waren namelijk sinds de start wat gegroeid en er lagen kansen om dat wat actiever op te pakken. Ik heb daarom mijn functies overgedragen en heb een stapje teruggedaan om mijn zakenpartner te helpen het bedrijf verder uit te bouwen. Dat is allemaal erg goed geweest voor het bedrijf en we zijn verder gegroeid wat resulteerde in het feit dat we 2 keer naar een groter kantoor verhuisd zijn en dat we van 1 FTE zijn gegroeid naar 5 FTE.

Eind vorig jaar begon het toch weer te jeuken. Ik wilde weer wat doen naast het bedrijf. Toen heb ik wat rondgekeken en ben ik lid geworden van de VVD, nog niet wetende wat ik kon betekenen voor de partij en ook nog niet wetende wat ik precies wilde doen binnen de VVD. Wat ik wel wist, was dat ik actief wilde zijn en de vereniging wilde helpen. Via via sprak ik met Martine Breedveld en met haar heb ik toen gekeken op welk vlak ik het meest aan de partij kan bijdragen en dat is de fractie geworden. 

 

Nevenfuncties

  • Partner van Van Stein & Groentjes B.V.
  • Eigenaar van Van Stein & Groentjes VOF
  • VP Mobile Development van Smartnotation B.V.
  • Secretaris Stichting Gulliver

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 22 jun. 2020 Burgerraadslid, VVD
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens